TOMAS SERRIEN

Vrijdag in Tilburg

Vrijdag geef ik een inleiding in Schouwburg Concertzaal Tilburg voor Minaminotori van NKK NXT, Rosa Ensemble en Het Concreet.

Tickets hier

‘Hoe kan je luisteren naar muzikale klanken met een open en onbevooroordeelde houding? Muziekfilosoof Tomas Serrien gelooft dat zelfinzicht in culturele en biologische patronen van je luistergedrag noodzakelijk zijn om hierop een antwoord te bieden. In deze introductielezing ontwikkelt hij een theorie over ‘het muzikale thuisgevoel’ en staat hij stil bij een aantal luisteroefeningen die bruikbaar zijn voor de beleving van een bijzondere compositie als Minaminotori. Hij doet een poging om een ideale startpositie te creëren voor een concert dat raakt aan thema’s van tijd, verval en kwetsbaarheid.’

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.