TOMAS SERRIEN

Klank was genomineerd voor de LangZullenWeLezen-trofeeën (2018) in de categorie 'Mens en Maatschappij'.

Ideaal voor mensen die zich afvragen waarom ‘I See a Darkness’ van Bonnie Prince Billy hen zo droevig maakt – blijkbaar kan de 20ste-eeuwse denker Maurice Merleau-Ponty u op weg helpen.

Humo

Een gepassioneerd relaas over het ongrijpbare van muziek, van een doorgetrokken toilet via Adorno tot Radiohead voor doven.

Mauro Pawlowski, muzikant

Tomas Serrien heeft met Klank iets bijzonders gedaan. Hij onderzoekt een fenomeen dat we allemaal door en door kennen, maar doet dit op zo’n verrassende manier dat zelfs een doorgewinterde luisteraar zijn favoriete muziek op een nieuwe manier zal horen.

De Boekenkrant

Serriens frisse en toegankelijke schrijfstijl heeft een boek opgeleverd dat zich ook zonder moeite laat lezen als je nog nooit een ander muziekfilosofisch boek gelezen hebt. Met zijn onconventionele aanpak en de vele illustraties uit de popmuziek heeft hij een originele en waardevolle bijdrage geleverd aan de groeiende bibliotheek van de Nederlandstalige muziekfilosofie.

Albert van der Schoot, muziekfilosoof, Universiteit van Amsterdam

Een gewéldig boek over muziek. Onlangs las ik ook ‘How Music Works’ van David Byrne, en dat was goed, maar wat Tomas Serrien deed, is nog eens zoveel beter (en tegelijk veel bondiger). Serrien gaat naar de kern: de muzikale ervaring. Dat is de essentie van muziek. Niet hoe iets gespeeld of opgenomen is, maar welke ervaring die muzikale klanken ons bieden en wat we daarbij voelen. Wauw. Muziekjournalisten die dit boek niet lezen, moeten worden ontslagen!

Tim F. Van der Mensbrugghe, De Morgen.

Voor de meerwaardezoeker die op zoek is naar een betere manier om muzikale ervaringen te beschrijven, is dit boek een must.

Metro

Een bevlogen filosofische kijk op de veelzijdigheid van de muzikale ervaring.

Joke J. Hermsen, filosofe

Serrien tracht het onbeschrijfbare te beschrijven, het ongehoorde hoorbaar te maken en het ongrijpbare grijpbaar. Alleen al daarom is dit werkstuk – een bevlogen pleidooi voor de veelzijdige muzikale ervaring, méér dan de moeite om te lezen.

Written In Music

Geweldig interessant!

Koen Fillet, Radio 1

Het betoog van Tomas Serrien is zeer bevlogen, zeer vlot leesbaar, zeer verhelderend.

Kunsttijdschrift Vlaanderen

Klank is een heel verrassend boek over de aard en de waarde van muziek, geschreven vanuit verschillende invalshoeken.

Lex Bohlmeijer, De Correspondent en NPO Radio 4

Blog at WordPress.com.