TOMAS SERRIEN

Een verrijkende uitgave!

Stretto Magazine

Muziekfilosoof ­Tomas Serrien onderzoekt in Hoor, na zijn succesvolle Klank, waarom we bij voorkeur luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken.

De Morgen

De dag na de première van Schönbergs strijkkwartet schreef een criticus dat de opvoering pijn had gedaan aan zijn oren. Onzin, aldus de filosoof Theodor Adorno. Volgens hem had de componist aangetoond hoe vast de Weense bourgeoisie zat in haar bekrompen kapitalistische cultuur en had hij een weg naar de vrijheid erbuiten gewezen. Hetzelfde zou je van Serriens boek kunnen zeggen. Wie het leest en de playlists beluistert, zal een ander mens worden.

Marnix Verplancke in Knack Magazine

Interessant leesvoer! Voor wie zijn geprogrammeerde oren eens flink wil uitkuisen!

Olav Grondelaers op Klara

Een boek dat kansen creëert voor wie echt benieuwd is, voor wie echt verder wil gaan dan de platgetreden luisterpaden, voor wie zich onbevooroordeeld wil  onderdompelen in een weinig of zelfs helemaal niet gekende klankenwereld.

Kunsttijdschrift Vlaanderen

Met zijn nieuwe boek ‘Hoor’ breekt muziekfilosoof en muzikant Tomas Serrien uw luistergewoontes open.

Knack Focus

Dit boek biedt veel inspiratie en interessante gedachten. Aan jou om jezelf te gaan ontdekken…

Gentleest.be

Door geluid, klank en muziek zo breed mogelijk te beschouwen wil Serrien onze verwondering wekken en ons doen twijfelen over onze muzikale maatstaven. Wat mij betreft is hij daar goed in geslaagd. Bepaalde vormen van muziek die voor ons zinloos zijn, hebben voor anderen wel degelijk zin, hoe afstotend of weerzinwekkend dat voor een klassiek luisteraar ook kan zijn.

Klassiek-centraal.be

Blog at WordPress.com.