Biografie

muziekfilosoof
auteur
spreker
lector ethiek
muzikant
podcastmaker
dramaturg


Tomas Serrien schrijft over muziek, maatschappij en filosofie. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratie voor zijn debuutboek Klank, dat uitkwam bij uitgeverij Houtekiet in december 2017 en zeer goed onthaald werd door de pers.

In oktober 2019 verscheen het boek Verdwaald in verlichting, dat hij schreef voor Borgerhoff & Lamberigts in samenwerking met imam Khalid Benhaddou en politiek filosoof Patrick Loobuyck. In januari 2020 maakte hij de vijfdelige podcastreeks 'De magie van het luisteren', in samenwerking met Klara en Concertgebouw Brugge. In september 2020 maakte hij de podcastreeks 'Orentroost', in samenwerking met Consouling Sounds.

Met de oprichting van de onafhankelijke website Mirari ontwikkelde hij een online platform voor vrije dialoog. Tomas geeft regelmatig lezingen, werkt aan diverse interdisciplinaire projecten rond muziekbeleving, schrijft regelmatig voor Het Bos en is drummer bij een aantal muziekgroepen. In het dagelijkse leven is hij ook lector ethiek op de AP hogeschool in Antwerpen. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek over muziekbeleving en verzorgt hij de dramaturgie bij een muziektheater van Jamie Man voor het LOD in Gent.

Photo: © Daniil Lavrovski