TOMAS SERRIEN

muziekfilosoof
schrijver
spreker
auteur
muzikant
Tomas Serrien schrijft over muziek, maatschappij en filosofie. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratie voor zijn debuutboek Klank, dat uitkwam bij uitgeverij Houtekiet in december 2017 en zeer goed onthaald werd door de pers.

In oktober 2019 verscheen het boek Verdwaald in verlichting, dat hij schreef voor Borgerhoff & Lamberigts in samenwerking met imam Khalid Benhaddou en politiek filosoof Patrick Loobuyck. 

In januari 2020 maakte hij de vijfdelige podcastreeks 'De magie van het luisteren', in samenwerking met Klara en Concertgebouw Brugge. In september 2020 maakte hij de podcastreeks Orentroost, in samenwerking met Consouling Sounds. Deze reeks kreeg in 2021 een tweede seizoen. 

In 2021 verzorgde hij de dramaturgie voor het muziektheater ZELLE: Wenn es dunkel wird van de Brits-Chinese componiste Jamie Man en de Zwitserse schrijver Peter Stamm.

In april 2022 verscheen het boek Hoor bij uitgeverij Houtekiet/VBK. In dit boek tracht Tomas te achterhalen waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken. Hij selecteerde hiervoor meer dan 130 uur aan muziek.

Hij schreef samen met 10 andere Nederlandstalige auteurs het boek Muziek zit tussen je oren, dat in juni 2023 uitkwam bij uitgeverij Damon.

Met de oprichting van de onafhankelijke website Mirari ontwikkelde hij een online platform voor vrije dialoog. Tomas geeft regelmatig lezingen, werkt aan diverse interdisciplinaire projecten rond muziekbeleving, is drummer bij een aantal muziekgroepen en helpt een aantal bands aan optredens in België. Ook werkt hij als freelancer voor verschillende organisaties in de culturele en sociale sector waaronder Muziekcentrum De Bijloke,Sam vzw en Sociaal.net.

Photo: © Daniil Lavrovski


Blog at WordPress.com.