TOMAS SERRIEN

(4) Signeersessie met mijn broer Pieter.

Twee broers die samen gaan signeren! Dat lijkt ons iets unieks. Daarom zal ik komende zaterdag (23 december) met mijn broer Pieter signeren in De Standaard Boekhandel. Geboren en getogen in Kontich en met een duidelijke link met Antwerpen en Mortsel, maken wij er zelfs een signeermarathon van.

10u-12u: Standaard Boekhandel ANTWERPEN (Schoenmarkt, aan de Boerentoren)
12u30-14u30: Standaard Boekhandel MORTSEL (Statielei)
15u-17u: Standaard Boekhandel KONTICH (Mechelsesteenweg)

Historicus Pieter Serrien is bekend van zijn vijf boeken waarin telkens een vergeten stuk Belgische oorlogsgeschiedenis wordt beschreven aan de hand van getuigenissen. Vorig jaar kwam zijn boek Elke dag angst uit, waarin het verhaal van de V-bommenterreur op o.a. Antwerpen verteld wordt. Met Van onze jongens geen nieuws (2015) ging hij op historische roadtrip naar Zuid-Frankrijk in het spoor van de 300.000 jonge Belgen van mei ’40. Zo was onze oorlog (2014) is de geschiedenis van WO2 op basis van meer dan 700 interviews afgenomen door jongeren. In Oorlogsdagen (2013) vertelt Pieter hoe dagboekschrijvende burgers WO1 meemaakten. En dan is er natuurlijk nog zijn debuut Tranen over Mortsel (2008) over het zwaarste bombardement uit onze geschiedenis.
Meer info: www.pieterserrien.be

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.