Reactie 0

Panelgesprek over muziek en welzijn, 24 Hours of Deep Listening, Consouling Sounds.

In tijden van onzekerheid biedt muziek voor velen een houvast. Dat is nu niet anders. Het troostrijke karakter van het beluisteren en bespelen van muziek is waardevol, maar de wetenschap er nog niet helemaal uit hoe krachtig ze juist is. Is muziek een escapistisch lapmiddel in een samenleving die steeds complexer wordt? Of kan muziek mensen effectief helpen of zelfs genezen? We leven in een tijd waar de fragiliteit van ons mens-zijn zich onverbiddelijk blootgeeft. Kan muziek helpen om hiermee om te gaan? Kan muziek een ruimte scheppen voor kwetsbaarheid en broosheid? En hoe gebruiken we die kracht  dan om ze ook effectief in te zetten in sectoren zoals de zorg?

In kader van het festival 24 Hours of Deep Listening (organisatie door Consouling Sounds) ga ik op zaterdag 3 oktober in gesprek met muzikant Nico Van Meirhaeghe, sopraan Astrid Stockman, geriater dr. Elisabeth Vander Stichele, directeur CM Midden-Vlaanderen Nancy Fobe en psychologe Lien Seynaeve. We zoeken samen naar concrete mogelijkheden om het welzijn dat muziek voortbrengt de aandacht te geven die het verdient.

Tickets via link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s