TOMAS SERRIEN

Nieuwe podcastreeks – Orentroost seizoen 2

In opdracht van Consouling Sounds ging ik in 2020 in gesprek met Gilles Demolder, Astrid Stckmn, Colin H. van Eeckhout, Kris Auman en Nicolas Van Meirhaeghe. Vanuit hun persoonlijke ervaringen gingen we in dialoog over hoe en op welke manier muziek troost kan bieden. De gesprekken werden toen gebundeld onder de naam ‘Orentroost’.

Het afgelopen jaar ging ik verder op zoek naar verhalen over kunst en welzijn en ontstond een tweede seizoen van Orentroost. Dit seizoen staat in teken van neurodiversiteit. Daaronder verstaan we de erkenning en de appreciatie van het feit dat niet elk brein op dezelfde manier werkt.

Ik had de eer om te spreken met Stefaan Temmerman, Michelle Geerardyn, Toon Lauwers en Mike Keirsbilck die alle vier geconfronteerd werden met een bepaalde vorm van ‘anders-zijn’ en daar ook een diagnose voor kregen. De impact van deze ervaringen op hun levens en de bijhorende keuzes die ze maakten worden besproken. We praten over het belang van erkenning en diversiteit, over het gevaar van een maatschappij die bepaalt wat normaal en abnormaal is en over een levenszoektocht die gepaard gaat met het blijven nastreven van je eigen passies.

Het sluitstuk van dit seizoen is een gesprek met klinisch psychologe Sigrid Vandepitte die op een afstand kijkt naar de worstelingen van de moderne mens. De samenleving raakt geconfronteerd met verschillende uitdagingen die zorgen voor specifieke vormen van pijn en lijden. In hoeverre kan de psychologie hier een antwoord op bieden?

Veel dank aan Nele Buys om mij opnieuw het vertrouwen te geven om deze reeks inhoudelijk in elkaar te steken. Niets van dit alles was goed verlopen zonder de fantastische technische hulp van Diederik VE en Jimmy Van Rietvelde. Ook veel dank aan Ayco Duyster voor het inspreken van de intro’s en outro’s.

Elke vrijdag te beluisteren om 14u op Urgent.fm en te vinden via de streamingskanalen (Spotify, Podcast Go,…). Zie oa:

Deze reeks kwam tot stand met de hulp van Stad Gent, Urgent en CM.

Veel luisterplezier!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.